Progres

Trei clienti internationali Brandient ne-au scris, intreband “Aneta, Kit sunteti OK, e totul OK acolo, la voi?” — semn ca au aflat.

Au aflat ca Romania este intr-o stare de conflict social. Intre grupul imens de romani onesti si onorabili — si o mana de reprezentanti retrograzi si corupti ai clasei politice, care detin vremelnic puterea.

Progres, a progresa — a merge inainte, a avansa, a dezvolta, a evolua. Nu cred ca partidul care conduce acum Romania poate sa defineasca progresul. Nu cred ca au rostit vreodata in vreun speech, in vreo naratiune, cuvantul progres, verbul a progresa. Nu cred ca au idee DE CE aducem in discutie asa ceva: progresul. Ce relevanta are acest subiect in viata acestei natiuni, sau in intamplarile dramatice ale acestor zile, ar spune ei? In timp ce orice antreprenor cinstit al acestei tari, cu un business mai mic sau mai mare, impinge natiunea inainte prin prosperitatea pe care o creeaza — clasa politica actuala o trage inapoi! In timp ce copiii nostri, tineri frumosi la suflet, ne dau lectii despre progresul societatii prin toleranta si implicare sociala, clasa politica ne pedepseste cu traume, frici, angoase, si pagube, tinandu-ne prizonieri intr-un trecut din care de 27 de ani tot incercam sa evadam.

O clasa politica incapabila sa constientizeze si sa inteleaga progresul, sa ajute natiunea sa progreseze, este nu numai toxica pentru destinele individuale ale cetatenilor si pentru destinul natiunii ca intreg, dar si irelevanta in esenta si scopul ei.

Nevoile si asteptarile cetatenilor evolueaza rapid in zilele noastre si au nevoie ferma de suport din partea leaderilor care conduc societatea. In lipsa acestor leaderi, consider ca parintii sunt obligati sa depuna toate eforturile pentru a construi si proteja viitorul copiilor lor, progresul societatii. Copiii inseamna progres — progresul uman, individual, al fiecarui parinte, si apoi progresul natiunii si al umanitatii. Orice grup de oameni care se opune progresului, cum este clasa politica romaneasca vremelnic guvernatoare in aceste zile, este un dusman direct al viitorului copilului tau, copilului meu, copiilor nostri. In cazul meu, concret, clasa politica actuala este dusmanul direct al sentimentului uman vital, de afiliere, de apartenenta cu natiunea romana, la care Ana are dreptul, si de care Ana are nevoie. Si ca parinte, inainte de toate, trebuie sa ma ocup de acest lucru. Copiii nostri merita mai mult decat ceea ce clasa politica romaneasca le pregateste! Activismul politic in care ne-am trezit fara voia noastra in aceste zile este responsabilitatea noastra, a parintilor, si de-abia apoi a copiilor nostri!

Noi trebuie sa rezolvam acest lucru.

 

Aneta Bogdan, FCIM, Chartered Marketer
Managing Partner Brandient
Februarie 2017

SaveSave

SaveSave